Foot Massage

Hyvinvoivat jalat parantavat elämänlaatua. Ikääntyminen lisää jalkaongelmia, mutta niitä on mahdollista hoitaa. Jalkojenhoito on tärkeä osa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Ongelmien hoidossa alaraajoihin erikoistunut asiantuntija osaa auttaa. Säännöllisellä jalkojenhoidolla edistetään ja ylläpidetään ihmisten liikkumis- ja toimintakykyä lisäten hyvinvointia ja elämänlaatua. Jalkojen hyvinvoinnin peruspilareita ovat oikean kokoiset ja puhtaat jalkineet sekä päivittäinen pesu, rasvaus ja kuntotarkastus.

Hinnat alkaen 29 EUR

Valitse ajanvarauksesta hoitokategoria

QUICK FIX - Pikahoidot 30 MIN

PURE BLISS - Käsi- & jalkahoidot 

Jalkahoidot

KÄYTÄ VAIN OIKEAN KOKOISIA KENKIÄ

Huonot tai väärän kokoiset sukat ja kengät aiheuttavat ihoon kovettumia, känsiä ja rakkoja sekä varpaisiin asentomuutoksia. Kengän koko ja muoto on hyvä tarkistaa vuosittain. Jokaisen jalka suurenee iän, sairauksien tai ylipainon myötä. Hyvän kengän ominaisuuksia ovat:

 

- Kenkä on muodoltaan jalkaterän mallinen

- Kenkä on riittävän leveä sekä päkiän että varpaiden kohdalta

- Kärjen sisäkorkeus on niin suuri, että varpaita voi liikutella eikä kynsiin kohdistu painetta

- Pituus on oikea, kun päkiä mahtuu leviämään ja varpaat oikenemaan askeleen eri vaiheiden aikana. 

TARKKAILE JALKA- TAI KYNSISIENTÄ

Jalkojen ihoa ja etenkin varvasvälejä kannattaa tarkkailla säännöllisesti jalkasienen varalta. Jalkasienen oireita ovat punoitus, kutina, hilseily ja halkeilu yleensä yhdessä tai kahdessa reunimmaisessa varvasvälissä, jalkapohjissa tai sisäkaaressa. Jalkasieneen löytyy apteekista itsehoitolääkkeitä. Vanhimmat kengät kannattaa heittää pois ja uudempiin laittaa lääkepulveria kuukauden ajan. Jos kynsi muuttuu sameaksi, ruskeankeltaiseksi ja kärjestä kuluneeksi, syynä voi olla kynsisilsa. Kynsisilsa on yleinen vaiva, jota on noin 8 prosentilla väestöstä. Kynnen muutoksia on aina syytä käydä näyttämässä jalkaterapeutille tai lääkärille. Varhaisessa vaiheessa todettu kynsisilsa paranee helpommin kuin kokonaan sairastunut kynsi. Saastunut kynsialue poistetaan, ja diagnosin jälkeen kynttä hoidetaan esimerkiksi lääkekynsilakalla tai sisäisesti lääkärin määräämillä lääkkeillä.

JALKOJEN KOTIHOITO JALKAHOITOJEN VÄLISSÄ

Jalkojen kotihoidossa tärkeintä on jalkojen ihon säännöllinen rasvaaminen, mikä ennaltaehkäisee mahdollisia känsiä ja kovettumia. Jalat on hyvä pestä päivittäin haalealla vedellä. Pesun jälkeen varpaanvälit tulee kuivata tarkasti, jotta vältytään mahdollisilta varpaanvälien maseeraatioilta eli hautumilta. Kynnet leikataan suoraan ja kynsien reunat pyöristetään kevyesti viilaa apuna käyttäen. Kynnen tehtävänä on suojata varpaan päähän tulevaa painetta ja kosketusta, minkä vuoksi kynsi ei saa olla liian lyhyt. Kynsi on sopivan pituinen, kun sen reuna on varpaan päässä. Jalkojen ihon terveydessä tulee huomioida sukat. Sukat suojaavat jalkaterää ja poistavat iholta kosteutta. Tämän vuoksi sukan on oltava oikean kokoinen eikä se saa painaa jalkapöytää eikä säärtä. Sukan materiaaliin on hyvä kiinnittää huomiota.

New Flowers

+358 40 359 2234 

SÄHKÖPOSTI

SEURAA MEITÄ

  • Facebook
  • Instagram