• piretkonttinen

Omaa aikaa kiireiseen syksyyn

Tänä syksynä, kun yritykseni Sea You aloittaa jo kolmatta toimintavuottaan ja firman asiat sekä päivärutiinit alkavat pikkuhiljaa ”loksahtamaan” paikoilleen, on kiva aloittaa myös itselleni jotain ihan uutta! Vaikka tuoreen yrittäjän arki sekä viikonloput menevät täysipäiväisesti yrityksen ja kodin asioita pyörittäen, on välillä vain pakko heittäytyä johonkin ihan uuteen ja erilaiseen, itsellekin haastavaan juttuun!

Minulle blogin kirjoittaminen tai muutenkaan ns. esillä oleminen, vaikka edes omissa markkinointimateriaaleissa tai kuvissa, on haastavaa ja olen aina miettinyt, että no kuka nyt minusta olisi edes kiinnostunut? Nyt kuitenkin on uusien nettisivujen muokkaamisen ja markkinointisuunnitelman luomisen myötä tultu tähän jännään vaiheeseen ja niin kuin sanotaan: ”Sky is the limit”! Jännittää…

Ajattelin, että ihan ensimmäisessä blogissa en mainitse koronaa, kun siitä on puhuttu ja keskusteltu ihan tarpeeksi, mutta kyllä se aika lailla vaikuttaa meidän kaikkien elämää ja on vielä jonkun aikaa tavalla tai toisella läsnä. Onneksi aika iso osa meistä on kuitenkin saanut viettää virkistävän kesäloman ja päässyt mökeille tai ehkä jopa ulkomaille nauttimaan auringosta ja kesästä; osalla taas kesä on ollut kiireinen sesonki- ja työaika ja lomapäiviäkin jouduttu siirtämään.

Mietin tätä työntekoa ja kiireitä myös ihan omalta osaltani ja itsekin paneudun ihan täysillä firman pyörittämiseen ja kaikki mahdollinen vapaa aikaa, mitä jää perheeni arjen töiltä, on työntekoa tavalla tai toisella. On se sitten omassa kauneussalongissa hoitojen tekemistä tai liiketoiminnan muiden asioiden suunnittelemista ja miettimistä. Täytyy aika usein itsellekin muistuttaa, vaikka välillä se vaikeaa onkin, että vaikka työ olisi kuinka mielenkiintoista ja haastavaa on tärkeää varata aika myös palautumiselle ja löytää se ihan oma hetki - on se sitten kiva harrastus, ulkoilu, kirja tai ruuanlaittaminen.

Miten sitten päästään irti siitä arkijunasta? Miksi se välillä on niin vaikea muistaa, että jaksan eteenpäin vain silloin ja myös tunnen iloa taas kaikesta muustakin, kun pysähdyn hetkeksi ja löydän pienen hetken itselleni? Luonnollisesti tottahan se on, että oikea ravinto ja lepo on aina paras keino ja avain eteenpäin jaksamisessa, mutta sekään ei aina välttämättä tunnu riittävältä. Keho ja mieli kaipaavat jotain lisää.

Mielestäni positiivisten ajatusten miettiminen ja muutenkin positiivisella asenteella oleminen ja omien hetkien ottaminen kiireenkin keskellä on kaiken A ja O. Kuka meistä ei tykkäisi lähtemään mukaan hauskalle purjehdusreissulle tai metsäretkelle, ihanaan ravintolaan viettämään iltaa, mökille nauttimaan hiljaisuudesta ja luonnosta?

Nämä asiat eivät kuitenkaan aina välttämättä ole saavutettavissa tai mahdollisia, mutta sen oman hetken keholle ja mielelle saa jokainen aika helposti aikaiseksi, jos vaan hyppää hetkeksi pois omasta ’oravanpyörästä’ ja antaa itsensä kauneudenhoitoammattilaiseen hemmotteleviin käsiin hoivattavaksi. Se jos joku vie kehon ja mielen hetkeksi ”kauas pois” ja askel tuntuu sen jälkeen jälleen paljon kevyemmältä ja mieli valoisemmalta.

Rentouttavat hetket parantavat mielialaa ja tekevät hyvää myös keholle! Muistetaan se, kun edessä ovat pian pimeät syyspäivät ja alkava talvi!