• piretkonttinen

Miesten ihonhoito

Isänpäivä lähestyy ja aika moni mietti jälleen mitä puolisolle tai isälle lahjaksi? Ja kuten hyvin tiedetään, miehet eivät yleensä halua turhia tavaroita, kuten kolmatta samppanjavispilää...


Tänä vuonna onkin hyvä tilaisuus ostaa jotain, mikä ei jää pölyttymään kirjahyllyyn tai katoa kaapin perälle: Kukapa mies ei kaipaisi hetken hemmottelua saaden samalla tuloksellista ihonhoitoa? On luonnollisesti myös miehiä, joille kauneushoidot ovat “Ei missään nimessä” tai asenteella “En minä kyllä mitään kauneusjuttuja tarvitse enkä omaa jalkaa kauneussalonkiin nosta". Osa miehistä elää vielä vuosisadalla, jossa pidettiin epämiehekkäänä sitä, että mies välitti ulkonäöstään...


Miesten kauneus ja ihonhoito on aika monelle hieman tuntematon aihepiiri ja jostain syystä aina keskustelua ja arveluita herättävä aihe. On kuitenkin aika mielenkiintoista, miten miehinen kauneusihanne on vuosituhansien aikana muuttunut ja minkä tyyppisiä miehiä eri vuosituhansien aikana on arvostettu. Luonnollisesti kauneuden ja hyvän ulkonäön lisäksi iso merkitys oli myös vaikutusvallalla, rahalla sekä sivistystasolla.


Hypätään nyt kuitenkin nykyaikaan ja palataan siihen tuntemattomaan aihepiirin – Miesten iho ja ihonhoito. Usein luullaan, että miehet eivät melkein lainkaan panosta ihonhoitoon tai ulkonäköön, mutta kuitenkin heidän ihonsa näyttää usein hyvältä ja heillä on harvemmin iho-ongelmia, ihon herkkyyttä, epäpuhtauksia tms. Minua ainakin välillä jopa ärsyttää, kun miehien ihonhoito on aika lailla “automaatio” ja että aika helpoilla tavoilla ja välineillä he pystyvät ylläpitämään hyvän ihon.


Vanheneeko miehen iho samalla tavalla kuin naisen? Vastaus on kyllä, koska miehen ihossa tapahtuvat kuitenkin samat vanhenemisilmiöt kuin naisella, mutta iho säilyy kauemmin elastisena sidekudoksen laadun ja hormonitoiminnan erilaisuuden takia. Miehen ihon kiinteys alkaa hitaasti heikentyä n. 50-vuotiaana, mutta vanhenee hitaammin testosteronin ansiosta; miehen ihossa on enemmän talia ja sen takia se myös rypistyy hitaammin kuin naisen iho. Rypistyminen ja ihon veltostuminen näkyvätkin yleensä eniten kasvoissa ja siellä voi olla jopa syvempiä uurteita kuin naisilla. Miehen ihon kuntoa heikentävät eniten yleiset elintavat ja aurinkokin edistää ihon vanhenemista, koska miehet eivät ole tottuneet hoitamaan tai suojaamaan ihoaan UV-säteilyltä.


Kuten naisten iho, miehenkin iho kuivuu ja herkistyy mikäli ihoa ei suojata tuulelta, pakkaselta ja auringolta. Onneksi miehet ovat aika lailla ratkaisukeskeisiä ja mikäli tilanne alkaa näyttämään siltä, että jotain tarvitsee tehdä, se myös tehdään. Sama asia koskee myös ihonhoitoa. Kun iho alkaa kunnolla kiristämään, mustapäitä alkaa olemaan jo häiritsevissä määrin kasvoilla tai kantapäät on niin huonossa kunnossa, että vaimokin asiasta huomauttaa, otetaan tilanne haltuun. Pelkillä parranajotuotteilla tai hyvillä sukilla miehet eivät kuitenkaan pärjää.


Miten miesten sitten kannattaisi hoitaa ja ylläpitää hyvä iho? Aiheesta pian lisää!